21 листопада - День Гідності та Свободи

У школі 19 листопада відбулася загальношкільна лінійка, присвячена річниці Революції Гідності та Свободи. Президент шкільного самоврядування «Зернятко» Іщенко Поліна розповіла про події на Майдані, про європейський вибір українців, яким знехтувала тодішня влада. Учні виконали Державний Гімн, прочитали поетичні твори «Повертайся живим», «Мій народ», «Мамо, не плач»,«Реквієм», «Я дитина українська». Директор школи Зібар Світлана Петрівна звернула увагу присутніх на те, що сьогодні, як ніколи, нашій країні потрібні патріоти, гідні, досвідчені люди, що учні – це майбутнє нашої держави, на них лежить відповідальність за дії, вчинки, вони потрібні Україні, як і вона потрібна їм. Учасники патріотичного заходу вшанували пам’ять загиблих на майдані хвилиною мовчання.

Пережити б нам розбрату час, об’єднати серця і долоні. Україно! Твій зоряний час дозріває в калиновім гроні,– такими оптимістичними рядками поезії закінчився урочистий захід.

Протягом тижня у шкільній бібліотеці проходили виставка світлин та інших матеріалів, присвячених подіям Майдану. У класах були проведені інформаційні хвилинки Учні школи переглянули фільм-презентацію «Україна - територія гідності та свободи», продивилися фільм-кліп «Молитва за Україну».

"Моя країна - Україна" під такою назвою у бібліотеці № 19 для учні 4-5 класів школи провели історико –краєзнавчий альманах. Працівники бібліотеки розповіли учням, що це за день, День Гідності та Свободи, провели вікторину з історії України та Харкова, розповіли про символи державності України.

Кiлькiсть переглядiв: 106