Перший урок "Крокуємо до Європи з Україною в серці».

1 вересня, після урочистої лінійки, школа гостинно запросила своїх учнів на перший святковий урок. Цьогоріч, право вибору теми цього уроку Міністерство освіти та науки України надало класоводам та класним керівникам. У нашій школі він був пресвячений актуальному питанню - вступу України до Європейського Союзу. Зважаючи на це були обрані такі теми: «Україна на карті Європи», «Моя країна - Україна»,«Ми – діти європейської родини», «Я – громадянин України – європейської країни» та інші.

Перший урок був урочистим, з яскравими та цікавими моментами, сприяв згуртуванню учнівського колективу.

При оформленні класної кімнати вчителі використовували політичну карту Європи із виділеними кордонами України,записи Державного Гімну України, Гімну Європи, прапор України та державні символи.

З великою цікавістю учні переглядали відеоролики, мультимедійні презентації, фрагменти документальних фільмів, які сприяли поглибленню знань школярів про інтеграцію України до Європейського Союзу, формуванню в учнів європейських цінностей.

Підбиваючи підсумки Першого уроку, варто підкреслити, що кожна людина може зробити свій внесок у становлення нашої держави через ціннісне ставлення до держави, суспільства, мови, сім’ї, самого себе; почуття особистої відповідальності за долю своєї Батьківщини та українського народу. Ми - європейці настільки, наскільки ми - українці; і лише відчувши себе справжнім українцем, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами.

ФОТО

Кiлькiсть переглядiв: 91