Тиждень академічної доброчесності

З 18 по 22 лютого 2019 року в Харківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №127 імені Г.К. Жукова Харківської міської ради Харківської області проходив «Тиждень академічної доброчесності».

Академічна доброчесність є невід’ємною складовою забезпечення якості освіти, а дотримання принципів академічної доброчесності під час навчання та викладання в школі впливає не лише на якість шкільної освіти, а й на формування засадничих цінностей учнів та їх уявлення про світ, соціум, успіх, працю тощо. Окрім того, шкільні випускники – це потенційні студенти вищих навчальних закладів. Отже від того, яка академічна культура виховується в школі, залежить тип академічної культури майбутніх студентів.

Програма тижня охопила всіх учасників освітнього процесу школи. З метою виховання відповідної культури академічної доброчесності, впровадження методики інтеграції освітніх компонентів з академічної доброчесності в навчальний процес та ознайомити учнів із принципами доброчесності у навчаннібуло проведено наступні заходи:

· Лінійка « Що ти знаєш про академічну доброчесність?» ( 5-9 класи);

· Круглий стіл « Доброчесність вчителя» ( педагогічний колектив);

· Інформаційні хвилинки «Що таке академічна доброчесність?» ( 1-4 класи);

· Анкетування «Чи дотримуюсь я принципів академічної доброчесності?» ( 5-9 класи);

· Урок правознавства « Академічна доброчесність. Що ми вважаємо порушенням академічної доброчесності? Яку відповідальність несемо?» ( 9 клас);

· Перегляд тематичних відеороликів;

· Уроки інформатики «Академічна доброчесність. Використання інтернет-ресурсів» ( 7-9 класи).

Результатом дотримання норм академічної доброчесності в навчальному процесі у школі стане підвищення довіри як до результатів навчання, так і довіри між усіма учасниками освітнього процесу (учнями, вчителями, управлінцями тощо), і в майбутньому – підвищення рівня суспільної довіри між громадянами України.

ФОТО

Кiлькiсть переглядiв: 175