З 01.01.2022 року повністю вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

Харчування дітей має здійснюватись відповідно до затвердженого для закладу примірного чотиритижневого сезонного меню.
Основні зміни в меню
* Збільшення вживання овочів (кожний прийом їжі повинен включати вживання овочів, фруктів); зменшення вживання хліба (цільнозерновий, є прийоми їжі без хліба); зменшення насичених жирів, картоплі (одна страва картоплі чергується з 4-5 страв із злакових).
* Збільшується споживання птиці (до 6 разів на тиждень).Обмежується вживання чаю, соку та какао (не більше 2 порцій на тиждень кожного виду); вміст цукру, солі.
* Сок дається дітям тепер упродовж цілого року, а не тільки в літній період.
* Кратність вживання риби та яловичини не змінилася -так як і раніше по 2 рази на тиждень.
* Змінилася, таким чином, взагалі система, ідея харчування. Воно повинно бути здоровим, бо здорове харчування-- здорова нація!

ФОТОГАЛЕРЕЯ


ШКІЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ - ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ

/Files/photogallery/Нове_._Норми_для_шкiл.jpg

/Files/images/DSC_1171a.jpg/Files/images/DSC_1173a.jpg

/Files/images/SAM_2379.JPG

/Files/images/P6080952.JPG/Files/images/P6080953.JPG/Files/images/P6161112.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 2667