Акція "Квітка миру"

Акція "Квітка миру" до Дня миру проходила у школі 21 вересня. Під час підготовки до акції активом учнівського самоврядування обговорювалося багато ідей, варіантів. І було вирішено використати відомий у всьому світі знак "Пацифік".

Знак «Пацифік» - це символ миру і ядерного роззброєння, а також символ всесвітнього пацифізму. Хто придумав знак «Пацифік», і чому у нього саме така форма? Джеральд Холтом, професійний дизайнер і художник - творець і розробник емблеми «Пацифік». У створенні «знака світу» ключову роль зіграла семафорна азбука. Холтом взяв і з'єднав дві літери з цього алфавіту: N і D, перші літери слів Nuclear Disarmament. У семафорної абетці символ D показується одним прапорцем строго вгору, іншим - строго вниз, а символ N - прапорцями, розведеними в сторони і вниз. При накладенні цих фігур один на одного і виходить всім нам знайомий знак «Пацифік».

/Files/images/740.jpeg

Емблема була намальована 21 лютого 1958 року, спеціально до події «Марш миру», який планувалося провести 4 квітня. Старт «Маршу миру» повинен був відбутися на Трафальгарській площі і закінчитися поруч з Управлінням дослідженнями ядерної зброї. Символ став міжнародною емблемою будь-якого антивоєнного руху c 60-х років і до цього дня.

Кiлькiсть переглядiв: 249