«ПАМ’ЯТАЄМО! ЄДНАЄМОСЯ! ПЕРЕМОЖЕМО!»: 90 РОКОВИНИ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.
Цього року ми вдруге вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями Росії проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.
Наші діти повинні знати про трагічні події 1932-1933 років, усвідомлювати що це була цілеспрямована політика ліквідації проявів українізації та позбавлення українців історичної пам'яті.У переддень Дня пам'яті жертв Голодоморів, в #ХГ127 пройшов загальношкільний онлайн захід "Ми не забуваємо про вас".
Сьогодні ввечері українці у своїх домівках в Україні та за її межами запалюють свічки в пам'ять про убитих голодом. Символом акції стала окопна свічка, якою зігріваються оборонці на фронті.Свічка пам'яті! По кожному закатованому та вбитому українцю під час Голодомору! За кожним убитим радянською владою, за кожним убитим оккупантами зараз! Учні #ХГ127 закликають запалювати свічки, де б ти не був і якщо немає можливості поставити у себе на вікні, запали на своєму смартфоні! Пам'ятаємо, щоб Перемогти!

Фотогалерея

Кiлькiсть переглядiв: 121